Bereikbaarheid en kwaliteit zijn de belangrijkste troeven van de kantoren op de site ZuidPoort. De site bevindt zich immers onmiddellijk tegenover het centraal station van Mechelen en op 3 km van de E19 via een viervaksweg. De nationale luchthaven van Zaventem is slechts 15 minuten ver.

Voor Grontmij Vlaanderen werd op de site 4.000 m² bestaande ruimte grondig gerenoveerd tot een state-of-the-art eco kantoorgebouw (E-peil =37; K-peil <20). Medio 2013 nam Sanoma Media haar intrek in de gloednieuwe hoofdzetel te ZuidPoort Mechelen. Gebouwen A en E (12.000m²) werden overeenkomstig de instructies van Sanoma volledig gestript en gerenoveerd tot "state-of-the-art" kantoorruimte volledig op maat van de klant.

De kantoren maken deel uit van een vernieuwd en heroplevend stadsdeel met appartementen, winkels en horeca rond een centraal groen plein. Passanten en treingebruikers worden er spontaan naartoe geleid. Ook Belgacom heeft 2.000 m² van de kantoren in gebruik. Een gebouw van 800 m² werd casco verkocht aan Xerius en het Onafhankelijk Ziekenfonds. Verder is er nog 8.200 m² kantoorruimte beschikbaar op dezelfde site.