Open menu Sluit menu
DijleDelta Leuven

DijleDelta - Leuven

Op 14 juni 2012 werd DijleDelta officieel voorgesteld: een nieuwe stadswijk aan het water met plaats voor appartementen, stadswoningen met tuin en studentenhuisvesting.

Centraal op de site werd het Sluispark aangelegd. Op verschillende plaatsen binnen het project werd de Dijle opnieuw in open bedding gelegd, zodat het water terug nadrukkelijk in de stad aanwezig is. Nagenoeg alle gebouwen zijn aan het water gelegen.

Sinds september 2014 huizen er studenten in het voormalige kantoorgebouw aan de Vaartstraat: studentenresidentie #94: een moderne residentie met een actief gemeenschapsleven. 

De 80 appartementen van Eiland & Feestzaal zijn gelegen tussen de Vaartstraat en het nieuwe Sluispark. De eerste bewoners namen er in december 2016 hun intrek en genieten van een uitzicht over hetzij het Sluispark en de Dijle, hetzij de nieuwe voetgangsersbrug en Dijleterrassen. 

Gebouw De Horenblazer is klaar sinds begin 2018. De 30 appartementen, waarvan 24 stadswoningen, appartementen zijn allen zuid georiënteerd en kijken uit over de Dijle.

In mei 2017 werden de plannen voorgesteld van het nieuwe appartementenproject aan de rand van het Sluispark: gebouw Parkzicht. Er komen 35 appartementen, allen zuid georiënteerd en uitkijkend over het Sluispark. De verkoop van deze appartementen is lopende. De werken zijn in uitvoering.

Contacteer ons

ViRiX NV
Keizershoek 350/A - 2550 Kontich

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.