KanaalPark Vilvoorde

KanaalPark - Vilvoorde

KanaalPark is een prachtig stadsuitbreidingsproject vlakbij het centrum van Vilvoorde, uitgebouwd rond het imposante Tuchthuis. Er is ruimte voor kantoren, wonen, horeca, handel en voorzieningen. Het geheel is gelegen aan de waterkant in een nieuw park. KanaalPark is de eerste stap in de herontwikkeling van de volledige zone aan het kanaal; van het centrum van Vilvoorde tot aan het viaduct van de ring rond Brussel.

De bereikbaarheid van de site is uitstekend, zowel met de wagen als met het openbaar vervoer. Door de inrichting van een levendig en aantrekkelijk park waarbij de nodige aandacht besteed wordt aan de opwaardering van de Zenne-oevers, zal KanaalPark het kernpunt worden van een herlevend stadsdeel.

De geschiedenis van het Tuchthuis gaat terug tot 1773. Na een leven als verbeterings-gesticht, kazerne, gevangenis en onderdak voor de stadsdiensten, staat het Tuchthuis nu aan de start van deze volgende fase: het middelpunt van een nieuwe stadswijk.

In dit uniek historisch kader verkoopt en verhuurt Watersteen Vilvoorde NV casco en afgewerkte kantoor- en handelsruimtes op maat van 200 tot 20.000m². Deze zijn beschikbaar op verschillende locaties binnen de site, waaronder het Tuchthuis. De verhuurde kantoren hebben een zeer hoogstaande afwerking met ondermeer airconditioning en verhoogde vloer. Aangekochte kantoren worden ook casco opgeleverd.

Op 1 april 2011 opende hotel The Lodge haar deuren in een vleugel van het Tuchthuis. 34 stijlvolle kamers werden ingericht in een prachtig gerenoveerde vleugel van het Tuchthuis. Dankzij de uitstekende bezettingsgraad besliste The Lodge om in 2013 uit te breiden met nog eens 20 kamers. Verder namen SBS Skill Builders hun intrek in het Poortgebouw, Clear Channel en FremantleMedia in het Tuchthuis/

De resterende vleugel van het Tuchthuis biedt nog plaats aan 3.140 m² kantoren. Deze kantoorruimte is reeds semi-afgewerkt zodat ze op een zeer korte termijn (4 à 6 maanden) volledig afgewerkt in gebruik kan worden genomen.
Contact us

ViRiX NV
Keizershoek 350 A
2550 Kontich

This website uses cookies to make your browsing experience on this website easier.